Flavochino

Flavochino

Hlavné výhody nápoja Flavochino

 

Flavochino obsahuje nepražené kakao. Tým že sa kakao nepraží zachovajú sa cenné kakaové flavanoly. Pražením sa kakaové flavanoly ničia. Vo Flavochine výrobca Dr.Jacobs Medical garantuje 255mg kakaových flavanolov na jednu porciu. Je to jeden z mála produktov na trhu, kde je množstvo kakaových flavanolov garantované. Kakaové flavanoly sú hlavnou “liečivou” zložkou kakaa. V jednotlivých odrodách kakaa, obsah kakaových flavanolov kolíše. Obsah kakaových flavanolov v kakau ovplyvňuje aj miesto pestovania a klimatické podmienky. Kakaové flavanoly majú:

  • protizápalový účinok
  • sú silným antioxidantom

Vstrebávanie kakaových flavanolov môže spomaliť mlieko, preto je Flavochino vhodné pripravovať buď do vody alebo rastlinných náhrad mlieka.

Kakaové flavanoly pozitívne ovplyvňujú cievy – krvný tlak, aterosklerózi, erektilnú disfunkciu, studené nohy a ruky, znižujú hladinu cholesterolu, sú vhodné pre diabetikov a dializovaných pacientov, ktorí trpia poškodzovaním ciev.

Kakaové flavanoly znižujú hladinu CRP (Mao 200 Di Guisepe 2008, STOTE 2012). Ak je hladina CRP vysoká tak je v tele zápal. Kakaové flavanoly dokázateľne pôsobia protizápalovo.

Obsah cholínu vo Flavochine predurčuje tento výrobok ako vhodný doplnok pri detoxikácii, pri nealkoholickom stukovatení pečene, na podporu nervovej činnosti, na zlepšenie pamäte a koncentrácie. Cholín je dôležitý v tehotenstve.

Akáciová vláknina obsiahnutá vo Flavochine podporuje črevné zdravie, detoxikáciu a zvyšovanie protizápalovej aktivity imunitného systému.

Flavochino obsahuje vysoké množstvo minerálov ako draslík, horčík a obsahuje vápnik. Kakao obsahuje aj minerál meď. Nedostatok medi vedie k oslabovaniu väzív, kŕčových žíl, sklonom k zrazeniu kĺbového puzdra po minimálnej záťaži, precitlivenosť kože voči slnku, sklon k tvorbe kryštálikov kyseliny močovej a útokom dny. Pre ľudí trpiacich dnou nemusí kakao byť vhodné pre vysoký obsah purínov.

Kombinácia vysokých dávok živín a vláknin spôsobuje, že Flavochino zasycuje a je mimoriadne vhodný nápoj pri redukčných diétach.

 

Flavochino si môžete zakúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/kategoria/kava-a-kakao/flavochino-450g/

 

Štúdie ku kakaovým flavanolom:

1, Pravidelné užívanie kakaových flavanolov vedie k zníženiu LDL a zvýšeniu HDL. kakaové flavanoly chránia choletserol pred oxidáciou a tým aj pred upchávaním ciev (Corti 2009, Mellor 2010, Tokede 2011

2, Pravidelný konzum kakaových flavanolov znižuje úmrtnosť na srdcovocievne choroby o 50% (Djousse 2010, Mostofsky 2010, Nehlig 2012, Messerli 2012)

3, Ochranný účinok kakaových flavanolov je iba ak sa konzumujú bez cukru ( Faridi 2008)

4, kakaové flavanoly zvyšujú tvorbu cievy rozširujúcich látok ako napr. Endotelin (Sudano 2011)

5, kakaové flavanoly relaxujú hladké svalstvo ciev (Flammer 2010)

6, kakaové flavanoly zvýšili koncentráciu NO v sére o 57% ( Lopfredo 2014)

7, kakaové flavanoly pozitívne ovplyvňujú krvný tlak (Rasaf 2015)

8, kakaové flavanoly chránia srdce a cievy zdravých ľudí ( Heiss 2015, Sansone 2015)

9, kakaové flavanoly v kombinácii s polyfenolmi zlepšujú mikrocirkuláciu ( štúdia Bio-Te-Sys 2015)

10, kakaové flavanoly znižujú aktivitu ACE (Persson 2011, Buijsee 2006, Sudano 2012)

11, kakaové flavanoly chránia pred telesnou reakciou na stres (Wirtz 2014)

12, pravidelná konzumácia kakaových flavanolov u športovcov zvyšuje výkon ciev a mikrocirkuláciu (Totzek 2012)

13, kakaové flavanoly sú vhodné pri prevencii a liečbe sarkopénie (Gutierez-Salmean 2014)

 

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil

Andrej Medveď a jeho team
www.abczdravia.sk
www.weltfit.sk
tel. 0911 295 859…….ak máte otázku bez hanby zavolajte
andrej.medved9@gmail.com

 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *