Granaforte

Granaforte

Polyfenoly z granátového jablka – mnohostranný liečivý účinok (Granaforte )

 

  1. Polyfenoly z granátového jablka proti rakovine prostaty a iným druhom rakoviny. Polyfenoly z fermentovaného granátového jablka spôsobovali smrť rakovinových buniek. Čerstvá šťava z granátového jablka naproti tomu vykazovala len minimálny účinok. Aj u iných druhov rakoviny ponúkajú polyfenoly z  granátové jablka zdravotné výhody. Čo sa dokázalo v predklinických štúdiách u rakoviny pľúc, čreva, kožeprsníka.
  2. Antioxidanty z granátového jablka spomaľujú starnutie buniek – polyfenoly z granátového jablka prekonali v siedmych skúšobných postupoch doteraz najsilnejšie antioxidanty ako červené víno, čučoriedková šťava, šťava z acai a brusnicová šťava. Polyfenoly z granátového jablka majú 3-4 násobnú antioxidačnú kapacitu červeného vína alebo zeleného čaju. Polyfenoly z granátového jablka znižujú oxidačný stres.
  3. Polyfenoly z granátového jablka prispievajú k ochrane srdca. Štúdia publikovaná v časopise The American Jounal of Cariology ukázala, že šťava z granátového jablka u pacientov zo srdcovo cievnymi ochoreniami –  s ischemickou chorobou srdca, významne zlepšila prekrvenie srdcového svalu a polovicu znížila výskyt bolesti na hrudi (angina pectoris)
  4. Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy – polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť zápal a priepustnosť ciev. Pri štúdiách s polyfenolmi z granátového jablka sa zistilo, že sa výrazne zlepšila funkcia ciev ako aj regulácia prietoku krvi. Výrazne sa znížilo zhrubnutie steny ciev krčných tepien Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy pred zužovaním a upchávaním a podporujú prekrvenie aj pri erektilnej disfunkcii.
  5. Polyfenoly z granátového jablka znižujú hladinu cholesterolu a zabraňujú jeho oxidácii Pri sledovaní účinkov polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že znižujú oxidovaný LDL cholesterol. Ten je kľúčovým faktorom pri rozvoji aterosklerózy. Polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť rôzne rizikové faktory cievnych ochorení aktiváciou enzýmu PON 1. Je to enzým chrániaci cievy
  6. Polyfenoly z granátového jablka chránia mozog Protizápalové a antioxidačné účinky polyfenolov z granátového jablka majú pravdepodobne priaznivý vplyv na funkcie mozgu a môžu znížiť poškodenie mozgu, ktoré sa vyskytujú v dôsledku nedostatku kyslíka po problematických pôrodoch alebo mozgových porážkach. Tieto mimoriadne cenné  polyfenoly pôsobia nielen proti cievnym  ochoreniam srdca a mozgu, ale aj alzheimerovej demencii.
  7. Polyfenoly z granátového jablka zabraňujú zápalom Polyfenoly z granátového jablka ovplyvňujú zápal. Majú podobné účinky ako napr. paracetamol. Tým sú polyfenoly z granátového jablka účinné aj pri chronických zápalových ochoreniach. Môžu napr. spomaliť zápalovú deštrukciu kĺbovej chrupavky pri reumatoidnej artritíde, zmierniť poškodenie pečene podmienenej zápalom – fibróza, môžu zmierniť zápaly sliznice črevaCrohnova choroba a ulcerózna kolitída.
  8. Polyfenoly z granátového jablka podporujú chudnutie Obézni ľudia v štúdii užívajúci šťavu z granátového jablka si dokázali udržať svoju hmotnosť a znižujú tvorbu tuku až o 40%.
  9. Diabetes- granátové jablko zvyšuje citlivosť buniek na inzulín a chráni pred poškodením
  10. Účinok proti vírusom a baktériám Polyfenoly z granátového jablka neblokujú len zápaly, ale môžu pôsobiť priamo proti vírusovým a bakteriálnym infekciám. Pri podávaní polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že dokážu zabiť chrípkový vírus typu A v ústach a krku, ako aj zabrániť jeho ďalšieho šíreniu. Polyfenoly majú široký účinok aj proti iným vírusom, baktériám ako aj parazitom malárie
  11. Detoxikačný účinok Polyfenoly z granátového jablka sú aj chelátorom ťažkých kovov (napr. meď). Chelátor je látka, schopná viazať kovy a vylučovať ich z tela von.
  12. Zníženie vysokého krvného tlaku zistilo sa, že užívanie polyfenolov z granátového jablka poklesol systolický krvný tlak. i cievy) v cievach.

 

Kvalitatívne rozdiely

Výrobky z granátového jablka na trhu sa značne líšia v kvalite a obsahu účinných látok, ktorými sú polyfenoly. To sa týka nielen štiav ale aj extraktov. Vo všetkých doterajších klinických štúdiách sa potvrdila ako účinná dávka 600mg polyfenolov

Polyfenoly z granátového jablka sú cenovo výhodnou a vedecky dokázanou možnosťou, navyše bez vedľajších účinkov. Polyfenoly z granátového jablka sa osvedčili ako  sprievodná nutričná liečba:

  • metabolického syndrómu
  • stukovatenia pečene
  • cukrovky, aterosklerózy
  • srdcovo cievnych chorôb
  • Alzheimerovej choroby
  • rakoviny
  • zápalov

 

Skôr ako si kúpite akýkoľvek výrobok s granátovým jablkom zistite si koľko polyfenolov obsahuje jedna dávka a či prešla šťava procesom fermentácie. Toto sú dve dôležité veci na ktoré by ste mali pamätať. Všetky výrobky z granátového jablka od Dr.Jacobsa garantujú dokázateľne účinné množstvo polyfenolov.

 

Granaforte s obsahom polyfenolov z granátového jablka si môžete zakúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/kategoria/rastlinne-extrakty/granaforte-100-ml/

 

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil

Andrej Medveď a jeho team
www.abczdravia.sk
www.weltfit.sk
tel. 0911 295 859…….ak máte otázku bez hanby zavolajte
andrej.medved9@gmail.com

 

 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *