Ako si vybrať kvalitný a bezpečný zdroj omega 3 mastných kyselín?
Ryby patria medzi populárne jedlo vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín, najmä omega 3 mastných kyselín. Bohužiaľ ryby sú aj zdrojom ťažkých kovov.
Odhaduje sa, že denne príjmeme cez stravu 3 µg ortuti. Pri konzumácii rýb sa táto hodnota môže vyšplhať až na 14mcg denne.
Tomuto je možné aspoň čiastočne zabrániť vhodným výberom rýb. Pri konzumácii treba obmedziť veľké ryby a dravce ako losos, žralok, tuniak, ostriež.
Naopak treba viac preferovať mladé ryby a nedravce ako: kapor, sleď, mrena.
Hlavne počas tehotenstva a kojenia je dobré ak sa sleduje strava, ktorá by bola rizikom pre vyšší obsah ťažkých kovov.
Vynikajúcim zdrojom vysokokvalitných omega 3 mastných kyselín bez ťažkých kovov je TocoProtect od Dr. Jacobsa. Obsahuje kvalitný olej z morských mikrorias navyše chránený vysokým obsahom prírodného vitamínu E. Je bezpečný tak pre tehotné ženy, kojace ženy a aj deti.
Kúpiť si ho môžete tu: https://www.abczdravia.sk/kategoria/oleje/tocoprotect-olej-250-ml/
S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.abczdravia.sk
www.weltfit.sk
tel. 0911 295 859…….ak máte otázku bez hanby zavolajte
andrej.medved9@gmail.com