top of page

Ak budete mať v čreve dostatok tejto baktérie, môže Vám to priniesť týchto 6 výhod.


Faecalibacterium prausnitzii je jedna z najdôležitejších baktérií v čreve človeka. Nerozpráva sa o nej len preto, že nie je súčasťou žiadnych probiotík.



Tu si prečítajte, aké výhody má, ak sa v tele nachádza v dostatočnom množstve:


1, Protizápalové vlastnosti: F. prausnitzii pomáha znižovať zápaly nielen v čreve, ale aj v iných častiach tela.


2, Udržiavanie funkcie črevnej bariéry: F. prausnitzii pomáha chrániť črevá pred škodlivými látkami a patogénmi. Robí to tak, že podporuje tvorbu špeciálnych bielkovín posilňujúcich tesnosť čreva. To je dôležité ako prevencia vzniku syndrómu deravého čreva a zníženie rizika systémového zápalu v čreve.


3, Zlepšenie imunitných reakcií a predchádzanie autoimunitným ochoreniam: F. prausnitzii pomáha udržiavať vyváženú imunitnú odpoveď v čreve ovplyvňovaním aktivity imunitných buniek tlmiacich zápaly. Toto pomáha predchádzať nadmerným imunitným reakciám, čím sa znižuje riziko autoimunitných ochorení a zápalových stavov.


4, Predchádzanie alergiám: F. prausnitzii môže pomôcť predchádzať alergickým reakciám reguláciou imunitných reakcií. Ľudia s alergiami mali znížené množstvo hladiny F. prausnitzii. Podporovaním rovnováhy medzi prozápalovými a protizápalovými imunitnými cestami môže F. prausnitzii pomôcť predchádzať rozvoju alergií.


5, Dlhovekosť: Zmeny v črevnej mikroflóre súvisiace s vekom sa podieľajú na procese starnutia a vzniku chorôb súvisiacich s vekom. Protizápalové a metabolické účinky F. prausnitzii môžu pomôcť zmierniť zápal súvisiaci s vekom, oxidačný stres a fungujúci metabolizmus, čím sa znižuje riziko chorôb súvisiacich s vekom, ako sú kardiovaskulárne choroby alebo aj neurodegeneratívne poruchy.


6, Dobrá nálada: Vzájomný vzťah medzi črevom a mozgom označujúci sa Os črevo - mozog hrá dôležitú úlohu pri regulácii nálady a duševného zdravia. Zmeny v zložení črevnej mikroflóry – vrátane znížených množstiev F. prausnitzii v čreve – môžu byť spojené s poruchami nálady, ako je depresia a úzkosť. Látky, ktoré vytvára F. prausnitzii ( butyrát ), môžu pomôcť regulovať hladiny neurotransmiterov (látok ovplyvňujúcich nervový systém, psychiku), znižovať zápaly nervov a podporovať neuroplasticitu mozgu. (neuroplasticita mozgu je schopnosť mozgu prispôsobovať sa prostrediu, učeniu, pamätaniu si. Je to schopnosť celého nervového systému sa meniť )


F. prausnitzii je pre naše zdravie veľmi dôležitá baktéria. Nutri-absob podľa štúdií zvýšil hladiny F. prausnitzii o 420%. A ak chcete mať výhody z toho, že sa dostatočne nachádza vo vašom čreve, môžete užívať toto:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

 

36 views0 comments
bottom of page