top of page

Prečo imunita niekedy zničí patogén a choroba Vám neprepukne a prečo niekedy zas áno?

So zničením patogénov je to podobne ako s hasením požiara. Ak prepukne požiar, je dôležité, aby na miesto požiaru prišlo dostatok hasičov za čo najkratší čas a hasili s čo najväčšou intenzitou. Vtedy je požiar uhasený a nespôsobí žiadne závažné škody.



Prvé miesto v tele, kde prebieha kontakt imunity s patogénmi sú sliznice. Na vnútornej strane slizníc sú špeciálne bunky vrodeného imunitného systému, ktoré sa volajú dendritické bunky. Tie sú ako prvé v kontakte s patogénmi (vírusmi, baktériami). Odtiaľto prebieha šírenie infekcie (patogénu) do tela.


Dendritické bunky "zachytávajú" patogény (baktérie, vírusy). Keď ich zachytia, potom ich rozložia na menšie častice, ktoré sa volajú antigény. Tieto antigény prezentujú (ukazujú) aj ďalším imunitným bunkám. Pri dendritických bunkách sa v podstate začínajú imunitné reakcie pri kontakte s patogénmi.


Od reakcie dendritických buniek závisí celý rad ďalších reakcií iných typov buniek imunitného systému, ktoré sa zapájajú do boja s patogénmi. Pre správnu a dostatočne silnú reakciu imunity na patogény je dôležité, či sú dendritické bunky dozreté.


Dôležité je to preto, že jedna dozretá dendritická bunka dokáže aktivovať (povolať do boja s patogénmi) až do 3 000 lymfocytov. Lymfocyty sú špecialistami na vírusy. Sme v období nárastu chorôb spôsobených vírusmi (najmä respiračnými). Preto je dôležité, aby sme mali vedomosti, čo môžeme urobiť preto, aby sme ovplyvnili imunitu tak, aby reagovala na patogény rýchlo a účinne.


Aby dendritické bunky dozrievali, môžete im dať na to podnet aj Vy. Takýmto podnetom na dozrievanie dendritických buniek môžu byť polysacharidy z plodov bazy čiernej.

Plody bazy čiernej obsahujú účinné látky pôsobiace proti rôznym vírusom ako napr.:

- Herpes simplex

- HIV (štyri sérotypy)

- Chrípka typ A (H1N1, rôzne kmene: H5NI, KAN-I, H3N2, rôzne kmene)

- Chrípka typ B (tri rôzne kmene)

- Koronavírusy


Proti rôznym baktériám ako napr.:

- Bacillus cereus

- Branhamella catarrhalis

- E.coli

- Haemophilus influenzae

- Helicobater pylori

- Mycobaterium phlei

- Pseudomonas aeruginosa

- Salmonella poona

- Shigella spp.

- Staphylococosu aureus (rezistentné/nerezistentné kmene)

- Streptococcus pyrogenes

- Streptokoky skupiny C a G


Polysacharidy nachádzajúce sa v plodoch bazy čiernej sa však nenachádzajú v akomkoľvek extrakte z plodov bazy čiernej, ktoré sú dostupné na trhu.


Bežné extrakty z bazy čiernej využívajúce štandardné spôsoby získavania účinných látok, nevedia zabezpečiť to, aby sa v nich nachádzali aj polysacharidy. Pri extrakcii sa stratia. V nami použitom extrakte z plodov bazy čiernej, ktorý máme použitý vo výrobku BAZA EXTRAKT+ tieto polysacharidy nájdete. Sú získavané patentovanou technológiou, ktorá tieto mimoriadne cenné látky pre imunitu uchováva.


V našom výrobku BAZA EXTRAKT+ sme použili extrakt z bazy čiernej, ktorý obsahuje 10% vysoko hodnotných polysacharidov. V jednej tobolke BAZA EXTRAKT+ nájdete účinné látky, ktoré by ste do tela dostali, ak by ste zjedli 132 bobúľ bazy čiernej!!


Teraz si tento produkt môžete kúpiť TU:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

13 views0 comments

Comments


bottom of page