Sú celozrnné potraviny naozaj zdravé?

Sú celozrnné potraviny naozaj zdravé?

Celozrnné potraviny sú považované mnohými ľuďmi za zdravé a pre človeka prospešné. Obsahujú viac vitálnych látok a vláknin. No nie je dôležité čo koľko obsahuje, ale koľko si z toho organizmus dokáže “vytiahnuť”. A tu je kardiálny problém nielen celozrných potravín, ale aj strukovín či iných semien. Celozrné potraviny obsahujú kyselinu fytovú?

Čo je tá kyselina fytová a prečo je pre organizmus problém?

Úlohou kyseliny fytovej je blokovať výživné látky – minerály obsiahnuté v semienku. Jednoducho povedané kyselina fytová bráni vstrebávaniu minerálov do tela. Takto sa kyselina fytová podieľa na podvýžive organizmu. Zjete síce potraviny obsahujúce minerály, ale cez stolicu ich dostanete preč a nielen tie čo sú v celozrnom výrobku, ale neraz aj tie, ktoré sú v potravine, ktorú zjete s celozrným výrobkom.

Ako vyriešiť tento zapeklitý problém? Riešenie nám ponúka baktéria. Konkrétne Lactobacilus Helveticus. Lactobacilus Helveticus dokáže eliminovať účinky kyseliny fytovej. Takto Lactobacilus Helveticus nepriamo podporuje lepšiu výživu organizmu! Lactobacilus Helveticus nájdete v LaktoBifido od Dr.Jacobsa. Objednať si ich môžete tu: http://www.abczdravia.sk/kategoria/rastlinne-extrakty/laktobifido/

 

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil

Andrej Medveď a jeho team
www.abczdravia.sk
www.weltfit.sk
tel. 0911 295 859…….ak máte otázku bez hanby zavolajte
andrej.medved9@gmail.com

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.