Vápnik a ako ho vieme využiť v tele?

Vápnik a ako ho vieme využiť v tele?

Toto by vás mohlo zaujímať.

Nedávno som sa dopracoval k údajom, ktoré ukazujú na koľko % dokážeme využiť vápnik z potravy.

Mlieko : 32,1% ± 8,9%
Krémový syr: 42,2 %± 11,6%
Zelená kapusta: 40,9% ± 10,1%
Minerálna voda: 37% ± 9,8%
Špenát: 5,1% ± 2,6%

Je zaujímavé, že kapusta je pre organizmus dobre vstrebateľným zdrojom vápnika. Pre vstrebateľnosť vápnika je dôležitý aj stav vášho čreva. Vápnik v čreve sa dobre vstrebáva len v kyslom prostredí čreva. Bohužiaľ kyslému prostrediu čreva sa na Slovensku prakticky nevenuje takmer nik.

Ľudia majú zväčša z kyslého prostredia strach. Tento strach pramení pravdepodobne z toho, že sa u nás prekyslenie komunikuje ako príčina všetkých zdravotných problémov. Lenže pre správne trávenie a vstrebávanie živín a tým aj vápnika je kyslé prostredie kľúčové.

Ak hľadáte efektívny spôsob ako si prekysliť organizmus veľmi vhodným prostriedkom je Lactirelle od Dr.Jacobsa. Obsahuje okrem pravotočivej kyseliny mliečnej aj vitaminy B1 a B12 a v modernej dobre často chýbajúci draslík, ktorý je rohodujúci na zbavovanie sa kyselín vnútry buniek. A tieto kyseliny sú pre zdravie rizikové.

Lactirelle si môžete kúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/kategoria/rastlinne-extrakty/lactirelle-100ml/

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.