Viem, že mnohí z vás ste tu takí čo nefandíte nizkosacharidovej strave. Pre vás som na dnes pripravil ako si môžete pripraviť zemiaky a ryžu tak, aby vás nezaťažovali tak veľmi rýchlym nárastom glukózy a aj inzulínu a zároveň aby neboli tak kalorické.
1. Varenie a chladenie ryže – parenie, varenie v tlakovom hrnci a opečenie ryže zvyšuje premenu stráviteľných sacharidov na nestáviteľné. Ryža má zároveň nižšiu kalorickú hodnotu.
2. Zemiaky – uvarené a hneď zachladné na 4 °C obsahujú viac nestáviteľných sacharidov a tým aj menej kalórií ako horúce zemiaky. Zemiaky môžete skladovať pri 4 °C počas 6 dní a znovu zohriať na 65°C a konzumovať.
Cez takúto prípravu sacharidov znížite kalorickú záťaž organizmu, nestráviteľné sacharidy zvýšia pocit nasýtenia a zlepšujú toleranciu na inzulín.